Potrivit mai multor martori oculari, înainte de a fi reținut, interlopul careian Andrei Lakatos, poreclit Tona, a lovit pe trecerea de pietoni o minoră în vârstă de 16 ani, în timp ce traversa strada Ignișului. Tona a dus-o pe fată la Spitalul Municipal, unde a fost luat ca din oală de către mascați.

imobilizare

”În data de 11.04.2017, în jurul orei 17.50, pe strada Ignișului din Carei, un bărbat de 55 de ani, din municipiu, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, nu a acordat prioritate de trecere și a accidentat o minoră de 16 ani, din Carei”, s-a arătat în buletinul de presă al IPJ Satu Mare. Potrivit mai multor martori oculari, bărbatul în vârstă de 55 de ani este nimeni altul decât interlopul Andrei Lakatos, aflat la volanul unui Mercedes de culoare argintie, cu numere de Sălaj. Pentru că vorbea la telefon, Tona nu a observat-o pe minoră, care traversa strada pe trecerea de pietoni împreună cu prietenul său.
Îndeplinindu-și obligațiile prevăzute de lege, Andrei Lakatos a transportat-o pe minoră la Spitalul Carei. În curtea unității spitalicești au apărut ca din senin mascații, care l-au imobilizat în decurs de câteva secunde. La întreaga scenă au asistat mai mulți martori oculari, aflați în curtea spitalului. Încătușat, Tona a fost condus pentru prelevarea de probe biologice, pentru a se stabili dacă a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.
Reamintim că interlopul careian Lakatos Andrei, poreclit Tona, a fost săltat marți, 11 aprilie 2017, de către mascaţi şi apoi încarcerat. Curtea de Apel Oradea a confirmat sentinţa de condamnare la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, pronunţată iniţial de Judecătoria Carei.