Interlopul careian Lakatos Andrei, poreclit Tona, a fost săltat ieri, 11 aprilie 2017, de către mascaţi şi apoi încarcerat. Curtea de Apel Oradea a confirmat ieri sentinţa de condamnare la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, pronunţată iniţial de Judecătoria Carei.

arestat
„Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Carei, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și cu sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale, l-au identificat și prins pe raza municipiului Carei, pe numitul Andrei L., de 55 ani, din localitate, pe numele căruia a fost emis, de către Judecătoria Carei, un mandat de executare a pedepsei închisorii, prin care a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru comiterea a două infracțiuni de șantaj”, se arată în buletinul de presă al IPJ Satu Mare.
Polițişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Carei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, cu sprijinul de specialitate al S.O.S Oradea, i-au prins în flagrant, în data de 4 februarie 2016, pe: Lakatoş Andrei, de 54 ani, din Carei, Berki Bella, de 34 ani, din Tăşnad, Daroczi Giani, de 46 ani, din Pir, Gheorghe Francisc Silagyi, de 31 ani, din Carei, Koce Tiberiu, de 42 ani, din Pir, care prin ameninţări ar fi încercat să o determine pe Ileana P., din Berveni, să evacueze un apartament situat în municipiul Carei. Cei cinci au fost reţinuţi de poliţiştii careieni pe o perioada de 24 ore, sub aspectul săvârşiri infracţiunii de şantaj.
Lakatos Andrei, Berki Bella şi Daroczi Giani au fost arestaţi, în timp ce complicii Tiberiu Koce şi Gheorghe Francisc Silagyi au fost puşi sub control judiciar. Lotul şantajiştilor a fost trimis în judecată de către Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei în luna martie 2016.
Judecătorii careieni l-au condamnat pe Lakatos Andrei, alias Tona, la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare în octombrie 2016. Berki Bela a fost condamnat la un an şi opt luni cu suspendare, iar Daroczi Giani, Kocze Tiberiu şi Szilagyi Gheorghe Francisc la un an şi patru luni cu suspendare.
Lakatos Andrei a atacat sentinţa Judecătoriei Carei la Curtea de Apel Oradea. După două amânări, magistraţii orădeni au confirmat ieri decizia de condamnare pronunţată de Judecătoria Carei.