În cursul acestui sfârșit de săptămână, angajații Inspectoratului pentru Siuații de Urgență ”Someș” Satu Mare au intervenit pentru degajarea unei persoane căzute în fântână şi pentru stingerea a două incendii, se arată într-un comunicat de presă transmis portalului Opinie de Carei.

pompieri
În seara de vineri, în jurul orei 21:27, pompierii din Tăşnad au fost solicitaţi să intervină pentru extragerea unui bărbat de aproximativ 60 de ani, căzut într-o fântână situată pe raza localităţii Tăşnad. La sosirea echipajului de salvare, victima era în stare de inconştienţă.
Cu ajutorul accesoriilor din dotare, pompierii ce încadrează autospeciala cu modul de descarcerare au reuşit să scoată la suprafaţă trupul fără suflare al bărbatului, medicul prezent la faţa locului declarând decesul acestuia.
La mai bine de două ore după evenimentul din Tăşnad, în jurul orei 23:45, un alt apel la 112 anunţa producerea unui incendiu în Apateu la o anexă gospodărească ce punea în pericol casa nou construită lipită de aceasta.
În cel mai scurt timp, două echipaje de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, împreună cu pompierii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitatea Culciu Mare, au intervenit pentru localizarea şi stingerea incendiului.
Ajunşi la adresa solicitării, pompierii militari au constatat că ardeau şopronul cu fân şi o parte din acoperişul casei, existând pericolul extinderii focului la întreg acoperişul, respectiv la încăperile imobilului.
Forţele de intervenţie au reuşit să stingă incendiul în limitele găsite, împiedicând astfel propagarea acestuia. Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat cu intenţia de a genera un incendiu, prin aprinderea furajelor din interiorul şopronului de către o persoană necunoscută.
Ca urmare a producerii evenimentului au ars: materialul lemons din structura şopronului, fânul, alte bunuri depozitate în interiorul acestuia şi aproximativ 25 m2 din structura de lemn a acoperişului casei de locuit.
În data de 09.04. a.c., în jurul orei 10:44, pompierii sătmăreni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un cimitir situat pe raza localităţii Satu Mare. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de flacăra unei lumânări, de la care s-au aprins coroanele a două morminte
Echipajele de intervenţie au stins incendiul cu operativitate, astfel că nu au fost afectate de foc şi alte locuri de veci.
În urma incendiului au ars coroanele de deasupra celor două morminte şi s-au degradat crucile acestora.