Consilierul local Ilie Ciută a demonstrat din nou cât este de civilizat și de cultivat. Prin intermediul unei postări sponsorizate pe Facebook, mă jignește din nou. Folosește un limbaj violent, care nu face cinste deloc unui politician de talia sa, care se pretinde cultivat și civilizat, respectiv care a ocupat timp de un deceniu funcția de președinte al PNL Carei.

opinie

Consilierul Ilie Ciută este deranjat de faptul că i-am pozat mașina parcată pe trotuarul din fața firmei sale. Ciută a susținut prima dată că a parcat pe trotuar doar pentru a-și lua cheile de la garaj. ”Pozele le-ați făcut după ce am parcat şi am intrat la birou să iau cheile de la uşa de la garaj pentru a-mi parca masina în garaj”, a scris Ilie Ciută într-un mail. Când i s-a pus în vedere că a fost așteptat mai bine de 10 minute pentru a i se lua un punct de vedere, Ciută a venit cu o altă explicație. ”Mă aştepta cineva la birou, e posibil să nu fi ieşit în 10 minute dar chiar şi aşa nu trebuie să fii şofer ca să apreciezi că distanţa de trecere a pietonilor până la uşa de la garaj era mai mare de 2 m fapt ce se observă din imaginile postate”, a scris în următorul mail consilierul local.
Nu am măsurat distanța, însă mi s-a părut revoltător ca un consilier local care și-a făcut un titlu de glorie din respectarea legii să parcheze într-un mod atât de sfidător. Acum, Ilie Ciută a distribuit o adresă a Poliției Locale din care rezultă că nu a încălcat legea, întrucât distanța de la mașină până la ușa garajului a fost de exact 1,5 metri. Probabil că cei doi metri de care pomenea în mailul pe care mi l-a trimis au cam intrat la apă.
Trecând peste distanța care se tot diminuează, stimatul consilier Ilie Ciută nu se poate abține să nu jignească. Expresii precum <<Aidoma zicalei ,,un prost aruncă o piatră în apă şi 10 înţelepţi se chinuie să o scoată>>, <<,,Pietonul,, deranjat de parcarea maşinii, fiind nevoit să o ocolească sau să o sară, cu siguranţă era într-o stare mult prea euforică având ,,mersu legănatu..,, şi deplasarea în zig-zag fiindu-i necesare 2 trotuare>>, <<,,Pietonul,, cu pricina nu are carnet de conducere deci este străin de legislaţia rutieră dar îşi dă cu părerea manipulându-şi cititorii. Probabil nu conduce nici măcar o bicicletă>>, <<Manipulaţilor şi oripilaţilor, vă doresc o zi bună>> nu fac cinste unui politician care se pretinde cultivat și civilizat.
Același limbaj l-a folosit distinsul consilier Ilie Ciută la adresa mea și în campania electorală, facându-mă fi şantajişt, denigrator, mincinos, evazionist şi infractor. ”Pentru a-i curma suferinţa blogerului Szasz Lorant şi de a nu mai emite judecăţi de valoare de care nu este capabil datorate ştergerii postării lui apărute pe pagina mea de socializare sau pentru că nu răspund la tot felul de întrebări ale lui, se cuvine să fac câteva precizări. Îmi este foarte greu, dacă nu imposibil, să port un dialog cu anumite categorii de persoane, cum ar fi şantajiştii, denigratorii, mincinoşii, evazioniştii şi infractorii”, a scris Iie Ciută într-o postare pe profilul său de Facebook, din data de 4 iunie 2016.
Sincer să fiu, și mie îmi este imposibil să port un dialog cu un politician și un demnitar local care folosește un astfel de limbaj. Mai grav mi se pare faptul că cel care folosește acest limbaj violent este investit într-o funcție de demnitate publică aleasă. Cu alte cuvinte, sunt atacat și jignit de un demnitar al Statului Român, care, cel puțin din punct de vedere teoretic, ar trebui să-mi reprezinte interesele. Înțeleg că este supărat pentru că Tribunalul Satu Mare a decis că nu trebuie să-i plătesc 50.000 de euro, dar nici măcar această supărare nu îi poate justifica nici atacurile și nici limbajul, specific ”mediilor rău famate”, ca să citez un clasic în viață.
Szasz Lorand

P.S. Eu nu voi distribui acest articol prin link-uri plătite. Cei care vor îl vor citi de bunăvoie, nu pentru că le apare contra cost pe pagina de pagina de Faceboook.