Un bărbat din municipiul Carei, încarcerat la Penitenciarul Oradea, a fost găsit spânzurat în camera de baie în noaptea de luni spre marți, se arată într-un articol publicat de portalul PresaSM. Potrivit unor surse judiciare, careianul respectiv este unul dintre autorii tâlhăriei comise asupra unui sexagenar din Carei la începutul acestui an.

cadavru

Bărbatul a fost găsit în cursul nopţii, la ora 1:40, spânzurat cu un material textil legat de duşul din baia camerei, de către unul din deţinuţii cu care era cazat.
”Bărbatul, născut în anul 1987, era din oraşul Carei, judeţul Satu Mare, recidivist, şi a fost încarcerat pentru infracţiunea de furt calificat, dar mai era cercetat într-o altă cauză penală pentru tâlhărie. Avea un an şi şase luni pentru tâlhărie. În penitenciar a fost adus la sfârşitul lunii martie”, a declarat un reprezentant al penitenciarului, pentru Agerpres.
Potrivit unor surse judiciare, careianul care s-a sinucis în Penitenciarul Oradea este unul dintre autorii tâlhăriei comise asupra unui sexagenar din Carei la începutul acestui an.
În data de 16 ianuarie a.c., un bărbat, în vârstă de 65 de ani, din Carei, a sesizat poliţia despre faptul că a fost victima infracţiunii de tâlhărie. El a reclamat că în seara zilei precedente, în locuinţă ar fi intrat două persoane necunoscute care l-au ameninţat şi i-au cerut bani, luându-i 450 lei.
În urma activităţilor de investigare efectuate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Carei, sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, au reușit în cursul zilei de ieri, 08.02.a.c. cu sprijinul de specialitate al Biroului de Operațiuni Speciale Oradea şi al Serviciului de Acțiuni Speciale Satu Mare, identificarea a doi bărbați din Carei, de 28 respectiv 29 de ani, bănuiți de comiterea faptei.
Din cercetări, a rezultat faptul că în seara zilei de 15 ianuarie 2017, în jurul orei 21.00, cei doi, având feţele acoperite cu cagule, ar fi pătruns în locuința părții vătămate și prin amenințări, i-au sustras acesteia 450 lei, după care au părăsit locuința, se arăta în comunicatul de presă al Poliției.
Cei doi autori au fost arestați, iar cel care s-a sinucis a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Procesul pentru tâlhărie era pe rolul instanțelor de judecată.