În data de 22.03.2017, în jurul orei 07:35, un tânăr de 17 ani din Satu Mare, a condus un motociclu pe strada Prahova din municipiu și a accidentat o femeie de 88 de ani din Satu Mare, care, în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure, informează IPJ Satu Mare.

accident-trecere

În urma evenimentului rutier, femeia a suferit leziuni, fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorul autovehiculului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Atât acestuia cât și pietonului le-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea determinării eventualei alcoolemii, urmând ca cercetările să continue sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
În aceeași zi, în jurul orei 14:20 un bărbat de 66 ani din Terebești, conducând un autoturism pe DN 19/A, a accidentat o tânără de 20 de ani din Rătești, care s-a angajat în traversarea drumului public pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător, în orașul Ardud.
În urma accidentului rutier a rezultat rănirea ușoară a tinerei, iar testarea alcoolscop a relevat faptul că cel de la volan nu consumase băuturi alcoolice.
În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
La data de 22.03.2017, la ora 19.30, pe DN 19, un conducător auto de 49 ani, din Satu Mare, conducând un autoturism în localitatea Botiz, a accidentat grav o minoră de 17 ani, respectiv ușor o altă minoră de 11 ani, ambele din Botiz, care traversau strada pe trecerea de pietoni marcată si semnalizată corespunzător. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ, s-au recoltat probe biologice de sânge in vederea stabilirii eventualei alcoolemii, în cadrul dosarului penal constituit în acest sens.