Careiul a demonstrat că este un oraş multicultural. Reprezentanţi ai PNL şi ai PSD au participat azi, 15 Martie 2017, la manifestările organizate de către Societatea Culturală Kafka Margit, în colaborare cu Organizaţia Municipală UDMR Carei, cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, la bustul poetului Petofi Sandor din centrul oraşului.

La manifestări au fost prezenţi senatorul Turos Lorand, primarul Eugen Kovacs, viceprimarul Ludovic Keizer, consilieri locali ai UDMR şi FDG Carei. De asemenea, au fost prezenţi din partea PNL Carei preşedintele Ovidiu Papi, însoţit de secretarul general Dan Bontea, respectiv vicepreşedinţii Ioan Racolţa şi Barnabas Birta, iar din partea PSD consilierul local Carmen Todea. Oraşul înfrăţit Nyirbator a fost reprezentat de primarul Nemeth Bela, iar oraşul înfrăţit Nyirbator de către viceprimarul Nemeth Attila. La manifestări a participat şi o delegaţie a oraşului înfrăţit Polgar (Ungaria).
Depunerea de coroane la bustul poetului Petofi Sandor a fost precedată de un scurt program cultural-artistic, în cadrul căruia au fost recitate poezii, urmate de evoluţiile corurilor Harmonia şi Canticum Novum. În discursul său, consilierul local Hago Attila a vorbit despre însemnătatea istorică a Revoluţiei de la 1848 şi rolul femeilor în sprijinirea acesteia.
Au fost depuse coroane din partea Organizaţiei Judeţene UDMR Satu Mare, a Primăriei Carei, a Organizaţiei Municipale Carei, a fracţiunii UDMR din Consiliul Local Carei, a oraşelor înfrăţite Oroshaza, Nyirbator şi Polgar. De asemenea, a fost depusă o coroană de flori din partea PNL Carei. Alte coroane au mai depus reprezentanţii diverselor asociaţii şi organizaţii maghiare, ai cultelor religioase, ai unităţilor de învăţământ din Carei, precum şi simpli cetăţeni.
Şirul manifestărilor a continuat la Teatrul Carei, care a fost plin până la refuz. În discursul său, primarul Eugen Kovac a reamitit că a câştigat alegerile locale de anul trecut sub sloganul „Pentru Careiul paşnic”, a accentuat caracterul multietnic şi multicultural al Careiului, care trebuie păstrat, nerăspunzându-se la diversele provocări. De asemenea, primarul Kovacs a lansat un apel la păstrarea valorilor creştine în Uniunea Europeană, arătând că aceste valori sunt în pericol în ultima perioadă, în special din cauza imigranţilor.
Pe scena Teatrului Carei au evoluat trupa de cercetaşi Grof Karolyi Gyula, corurile Harmonia şi Canticum Novum, membrii Asociaţiei Culturale Rekettye, elevi ai Liceului Teoretic şi ai Liceului Romano- Catolic Josephus Calasantius, alături de careienii Fulop Andrea, Szakacs Lia, Kerekes Andras, Gyetko Csaba, Szolomajer Szilard şi Szolomajer Timi.