Un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din Pișcolt, a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiști ca urmare a faptului că ar fi participat la comiterea unui furt din locuință, împreună cu doi minori, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare.

retinut
Polițiștii Secției Rurale Petrești au fost sesizați de către un bărbat, de 58 de ani, din Pișcolt, despre faptul că în perioada cât a lipsit de la domiciliu, între 13 februarie și 7 martie a.c., persoane necunoscute i-au pătruns în locuință și i-au sustras aparatură și obiecte de uz casnic, în valoare de aproximativ 1000 lei.
Ca urmare a activităților desfășurate, materializate în probe administrate în cadrul dosarului penal instrumentat, polițiștii secției rurale au identificat ca principali bănuiți în comiterea faptei, trei tineri din Pișcolt, dintre care unul de 24 de ani, iar ceilalți doi, minori, de 12, respectiv 13 ani, în sarcina cărora s-a reținut că în data de 23.02.2017, ar fi pătruns prin forțarea unui geam în locuința victimei, de unde ar fi sustras un televizor, un DVD player și alte obiecte de uz casnic. De la cei implicați a fost recuperat peste 60% din prejudiciul cauzat.
Tânărul major a fost reţinut pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentat magistraților cu propunere de luare a unor măsuri preventive. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestora.