Bloggerița Daniela Ciută, autointitulata jurnalistă care se înverșunează să pună virgula între subiect și predicat, își continuă vendeta personală împotriva actualei conduceri a Primăriei Carei. Motivul e simplu de tot. Soțul său, ex-președinte al PNL Carei și încă consilier local, a fost înfrânt în mod rușinos la alegerile locale de anul trecut de către actualul primar Eugen Kovacs, care a obținut de cinci ori mai multe voturi din partea careienilor.

opinie

S-ar părea că familia Ciută nu își poate reveni din decepția provocată de pierderea alegerilor. Așa că o dă înainte cu răzbunarea, despre care toată lumea știe că nu e arma deșteptului. Însă o întrebare nu îmi dă pace. Ce s-ar fi întâmplat în Carei dacă alegerile din 2016 ar fi fost câștigate de Ilie Ciută?
Probabil că toate gropile din asfalt s-ar fi astupat singure de frica noului primar. Budele pline de rahat pe care le-a tot postat nevastă-sa s-ar fi modernizat singure. Nu ar mai fi existat nicio problemă legată de infrastructură. Toate s-ar fi rezolvat pe gratis doar pentru că Ilie Ciută ar fi ajuns primar. Până și celebrul patinoar s-ar fi construit de unul singur. Apa ar fi înghețat și vara, de frica represaliilor.
Însă cu ce s-ar fi ocupat bloggerița Daniela Ciută? Cum ar mai fi dezinformat despre activitatea Primăriei Carei dacă instituția ar fi fost condusă de cel cu care împarte livingul, bucătăria, dormitorul și toaleta? Sunt convins că municipiul nostru ar fi ajuns un adevărat exemplu de bune practici în administrația publică locală. Totul ar fi fost în cea mai mare regulă, iar în Carei ar fi curs laptele și mierea. În mod cert, autointitulata jurnalistă ar fi lăudat activitatea Primăriei Carei. Poate chiar ar fi devenit consiliera de imagine și purtătoarea de vorbe a soțului său.
Însă careienii au fost de altă părere în iunie 2016 și au votat pentru continuitate, înverșunând astfel și mai mult familia Ciută. Care este dornică de răzbunare și acționează pe mai multe planuri. Ilie Ciută își duce propria sa luptă în Consiliul Local, unde atacă ori de câte ori are ocazia inițiativele conducerii Primăriei Carei, câștigându-și porecla de Gică Contra. La rțndul său, Daniela Ciută atacă Primăria Carei din orice poziție posibilă și imposibilă în blogul familial, intitulat Buletin de Carei. Un lucru destul de expirat, întrucât aproape toți careienii au acum cărți de identitate. Hărțuirile, dezinformările și injuriile postate la comentarii fac parte din arsenalul folosit de bloggeriță. Nu în ultimul rând, în această vendetă sunt folosiți denunțătorii din anturaj. Aceștia depun denunț după denunț împotriva persoanelor cu funcții de conducere din administrația locală careiană și nu numai. Noroc că aceste denunțuri calomnioase ajung în mâna unor polițiști și procurori normali la cap, care știu să facă diferența între realitate și infracțiunile care există doar în minte denunțătorilor din familiei Ciută.
Mă tot întreb, de unde atâta ură la soții Ilie și Daniela Ciută? Ce vor să obțină cu această vendetă? Cât de jos vor mai coborî ștacheta cu metodele la care recurg? Oricum, indiferent de rezultatul vendetei, este clar că familia Ciută poate visa mult și bine la funcția de primar!
Szasz Lorand