Pentru îmbunătățirea accesului cetățenilor la serviciile publice comunitare de eliberare a permiselor auto și înmatriculări a vehiculelor, Instituția Prefectului Județul Satu Mare  a implementat un serviciu de programare online la aceste servicii.

Computer

Pe site-ul http://www.prefecturasatumare.ro, atât pe prima pagină cât și în secțiunea dedicată (permise și înmatriculări) se poate accesa butonul de programare online, cu direcționare automată spre cele trei ghișee corespunzătoare specificului acțiunii dorite, astfel:
Ghiseul 1  pentru înmatriculare, transcriere, radiere vehicule și mentiuni în certificatul de înmatriculare;
Ghiseul 2  pentru autorizare provizorie  (numere provizorii);
Ghişeul 3 pentu preschimbare (reînnoire) permis de conducere românesc sau străin precum și programare la examene  proba practică (traseu) sau proba teoretică (sală).

Serviciul online de planificare este accesibil începând cu data de 09.03.2017 şi va funcționa în paralel cu accesul clasic la ghișeu inclusiv săptămâna viitoare. Începând cu data de 20 martie 2017  depunerea documentelor la serviciile de înmatriculări și permise  se va face pe baza programării on-line, pe site.
În continuare, doar candidaţii pentru examinare la proba teoretică se pot prezenta fără programare online,  direct la ghişeu,  zilnic între orele 8,30-9,30.

Reamintim publicului că programul serviciilor  de înmatriculare și permise auto este următorul:
Luni, Marţi, Joi, Vineri :
Preluări acte    8:30 – 14:00 Eliberări acte 11:00 – 16:30
Miercuri :
Preluări acte    8:30 – 16:00 Eliberări acte 11:00 – 18:30

În ultima zi de vineri a fiecărei luni nu se lucrează cu publicul.