Sâmbătă, 4 martie 2017, de la ora 16.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc loc vernisajul expoziţiei Salonului Internaţional de Artă Fotografică al României, ediția a XXI-a, organizat de Foto Clubul „Vasile Vénig László” din Carei, se arată într-un comunicat de presă transmis portalului Opinie de Carei.


Cu ocazia acestui eveniment au fost înmânate de către președintele AAFR, Eugen Negrea, premiile SIAF celor care nu au fost prezenți la vernisajul salonului în Bucuresti.
De asemenea, vicepreședintele AAFR și ofițerul de legătura FIAP, Csaba Balási, a înmânat disticțiile FIAP acordate artiștilor fotografi din România pe anul 2017
Organizatorii, reprezentanții Foto Clubului „Vasile Vénig László”, au înmânat premiile Salonului de Artă Fotografică VVL ediția a -III-a, 2016.
Moderatorul și organizatorul principal al evenimentului a fost Bikfalvi Zsolt, vicepreședinte al Foto Clubului „Vasile Vénig László” din Carei.
În cadrul manifestării au luat cuvântul: Eugen Negrea – președintele AAFR, Csaba Balási vicepreședintele AAFR și ofițerul de legătura FIAP, Eugen Kovács, primar al municipiului Carei, Hágó Attila Nándor, președinte al Foto Clubului „Vasile Vénig László” din Carei, Adela Lia Rusu, artist EFIAP Oradea și profesor de artă fotografică.
Momentul artistic a fost asigurat de formația de muzică veche Carmina Renascentia din Carei, care a interpretat o suită de melodii specifice secolelor XVI și XVII.
La eveniment au fost prezenți o serie de artiști fotografi de renume din întreaga țară:
Bikfalvi Zsolt AFIAP – Carei;
Adela Lia Rusu EFIAP Oradea;
Ovi D. Pop EFIAP – Oradea;
Grigore Roibu AFIAP – Deva;
Rucsandra Calin AFIAP – Craiova;
Balla Árpad AFIAP – Odorheiu Secuiesc;
Magdó István AFIAP – Săcele;
Mândru Cantemir AFIAP – Arad;
Francisc Németh AFIAP- Vulcan;
Flavian Savescu AFIAP- Reșița;
Tóth Csaba AFIAP – Târgu Mureș;
Iosif Vajnar AFIAP- Târgu Mureș;
Báthori Zsigmond EFIAP- Târgu Mureș;
Valentina Stan EFIAP/s- Oradea;
Gelu Stan AFIAP – Oradea;
Nelu Scripciuc AFIAP – Arad;
Sebastian Vasiu – București;
Ovidiu Gabor – Oradea;
Csaba Hátszegi – Sânpaul (Harghita);
Mirel Matyas – Zalău.
După vernisaj și decernarea premiilor și a diplomelor, artiștii au continuat discuțiile în sala de simpozioane a castelului din Carei, în cadrul unei sesiuni de comunicare cu tema: ”Arta Fotografică – Tendinţe- Comunicare” și poziția AAFR.