Cea de-a 22-a ediție a Concursului de vinuri nobile de la Carei va avea loc sâmbăta viitoare, 18 martie 2017. Concursul, organizat de către Ordinul Cavalerilor Vinului Sf. Orban și Primăria Carei, se va desfășura, conform tradiției, la motelul Vraja Viilor.

aur

Potrivit preşedintelui Ordiunului Cavalerilor Vinului Sf. Orban din Carei, Benze Zoltan, jurizarea concursului din acest an va fi asigurată de specialiști recunoscuți pe plan internațional: fostul președinte al Academiei de Vinuri din Budapesta, Modos Peter, jurnalistul oenolog, membru al Academiei de Vinuri din Budapesta, Vinicai Sandor, oenologul Sera Mihaly, și el membru al academiei budapestane, redactorul șef al publicației Caiete de vinificație din Ungaria, Horvath Csaba, respectiv recunoscutul specialist în domeniu, dr. Dorin Popa, din Oradea.
Înscrierile în concurs se vor putea face marți, miercuri și joi, între orele 10.00-18.00, la Motelul Vraja Viilor. Taxa de participare este de 15 lei pentru fiecare probă înscrisă în competiție.
Nevezni kedden, szerdán és csütörtökön 10 és 18 óra között lehet a Motel pincéjében. A nevezés mintánként 15 lejbe kerül.
Ediția de anul trecut a Concursului de vinuri nobile de Carei a fost câştigată de Kallos Ferenc, reprezentantul cramei Dobra Wine, cu un vin merlot, care o obţinut 18,8 puncte. De asemenea, la concursul respectiv au fost acordate zece medalii de aur, 29 de argint şi 27 de bronz.