Un cioban, în vârstă de 34 de ani, din județul Arad, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea unui furt în satul Horea, se arată în buletinul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare.

hoti-furt

Polițiștii Secției Rurale Petreşti, în urma activităților specifice desfășurate și în urma examinării și analizării de către criminaliști în sistemul AFIS a urmelor papilare relevate cu ocazia cercetării la fața locului, au identificat un bărbat de 34 ani, din comuna Şintea Mare, județul Arad, îngrijitor de oi pe raza comunei Santău, ca fiind principalul bănuit în comiterea unui furt.
În sarcina acestuia s-a reținut faptul că în data de 16.02.2017, ar fi pătruns prin dislocarea țiglelor de pe acoperiș și distrugerea tavanului din rigips, într-un imobil din localitatea Horea, de unde a sustras diverse bunuri.
Bărbatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentat magistraților cu propunere de luare a unor măsuri preventive. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestuia și pentru recuperarea prejudiciului, estimate la valoarea de 1.000 lei.