În cursul zilei de ieri, 26 februarie 2017, în jurul orei 17:01, un echipaj de căutare – salvare cu barcă pneumatică şi două echipaje SMURD (unul de Terapie Intensivă Mobilă şi unul de Prim Ajutor Calificat) din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit în colaborare cu un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ Satu Mare) pentru degajarea unor persoane căzute în albia răului Someş, în zona localităţii Satu Mare.

Conform informaţiilor furnizate de apelant, un pescar ar fi căzut în apă, iar alţi doi ar fi sărit după el cu gândul de a-l salva, însă au rămas şi ei blocaţi în albia râului, deoarece malul era abrupt.
Ajunşi la faţa locului, salvatorii au găsit la mal un bărbat de aproximativ 32 de ani, recuperat de către apelant, pe ceilalţi doi neputându-i salva. Acestuia i s-a acordat primul ajutor medical, întrucât se afla în şoc hipotermic, ulterior, fiind transportat de urgenţă la spital.
Concomitent cu operaţiunile de prim ajutor, pompierii au adus la mal cu ajutorul accesoriilor din dotare, un bărbat de aproximativ 48 de ani, în stop cardio – respirator, pentru care s-au început procedurile de resuscitare, însă fără succes, medicul SMURD declarându-i decesul.
Cea de-a treia victimă ( bărbat de aproximativ 50 de ani ), conform spuselor apelantului a fost luată de apă înainte de sosirea echipajelor de salvare. Pentru aceasta, fiind derulate căutări de către echipajul de pompieri dotat cu barcă de salvare.