La data de 24.02.2017. ora 10.00 polițiștii rutieri negreșteni au identificat in trafic în comuna Certeze un bărbat de 59 ani, domiciliat în Satu Mare, care a condus pe D.N. 19 un autoturism deși avea permisul de conducere anulat încă din 2010, informează IPJ Satu Mare.

etilotes1
Verificările extinse au stabilit faptul că autoturismul i-a fost încredințat de o femeie de 53 de ani din Certeze, deși aceasta cunoștea că bărbatul nu posedă permis de conducere. Ambii sunt cercetați acum penal, unul pentru conducerea unui autovehicul cu permisul anulat și altul pentru încredințarea unui autovehicul spre a fi condus unei persoane care nu poseda permis de conducere.
Polițiștii Serviciului Rutier au identificat vineri, 24.02.2016 în localitatea Botiz, un tânăr de 20 ani, din Batarci, care a condus un autoturism pe DN 19, deși nu deținea permis de conducere și anterior urcării la volan consumase băuturi alcoolice. Aparatul etilotest a indicat pentru acesta o valoare a concentrației alcoolice de 0,55 mg/l în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără pemis și sub influența alcoolului.
În data de 25.02.2017, în jurul orei 21:20, polițiștii rutieri sătmăreni au fost solicitați să intervină pentru soluționarea unui eveniment rutier produs pe raza municipiului. În fapt, un conducător auto de 42 de ani din Satu Mare, circulând pe strada Careiului, nu s-a asigurat la schimbarea benzii, intrând în coliziune cu un alt autoturism care circula pe banda a II- a, rezultând pagube materiale. În urma testării alcoolscop a celor doi conducători auto implicați în eveniment, s-a stabilit că cel din cauza căruia s-a produs accidentul, se afla sub influența băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând valoarea de 0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal.
În data de 25.02.2017, în jurul orei 21:55, polițiștii Secției Rurale Tășnad, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza de competență, au oprit și identificat în trafic pe raza localități Supuru de Jos, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani din localitate. Testat fiind, aparatul etilotest a indicat o valoare a concentrației alcoolice de 0,61 mg/l, iar pentru stabilirea exactă alcolemiei a fost condus la Spitalul Tășnad unde i-au fost prelevate mostre biologice. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe