Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei au început în aceste zile audierile în dosarul penal deschis ca urmare al apariţiei în presă a unor articole privind posibila agresare a unui bărbat în sediul Secţiei Poliţiei Rurale Carei. Ancheta a demarat cu audierea poliţiştilor care au fost prezenţi în sediu în noaptea în care Mircea Ardelean, domiciliat în Ghilvaci, a reclamat că ar fi fost agresat de o poliţistă blondă căreia i-a spus că seamănă cu Elena Udrea.

parchet-carei

Surse judiciare au declarat pentru portalul Opinie de Carei că pe lista celor audiaţi de procurori se află poliţista blondă, pe care Mircea Ardelean o acuză că l-ar fi lovit cu piciorul în burtă, victima ajungând ulterior la spital cu vezica urinară spartă, intrând de urgență în operație, respectiv colegul de patrulă a poliţistei, care a participat la oprirea în trafic a bărbatului, între localităţile Ghilvaci şi Moftin, la transportarea acestuia la sediul Secţiei Poliţiei Rurale Carei şi la luarea declaraţiilor, precum şi alţi poliţişti implicaţi în audierea lui Mircea Ardelean.
Cel mai probabil că, în următoarea fază a anchetei, procurorii îl vor audia pe Mircea Ardelean, cel care spune că a fost agresat de poliţista blondă. Momentan, bărbatul în vârstă de 54 de ani este internat la Spitalul Judeţean Satu Mare, unde se reface după operaţia la vezica urinară.
În seara zilei de 16 februarie, Mircea Ardelean a fost prins de un echipaj al Secţiei Poliţiei Rurale Carei în timp ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice între Moftin şi Ghilvaci, deşi îi fusese retras dreptul de a conduce pe drumurile publice. Poliţiştii susţin că Mircea Ardelean a devenit agresiv, fiind necesată încătuşarea sa. De cealaltă parte, victima susţine că, la sediu, ar fi început să facă glume cu polițista, pe care ar fi asociat-o cu Elena Udrea, din cauza părului blond. Enervată, poliţista i-ar fi aplicat o lovitură cu piciorul în zona abdomenului, urmată de alte lovituri repetate, în urma cărora Mircea Ardelean a leşinat. Ulterior, victima a fost abandonată în faţa sediului Secţiei Poliţiei Rurale Carei.