Bloggeriţa care se crede o mare jurnalistă, dar nu îşi poate demonstra cu niciun act oficial statutul, s-a supărat rău de tot pe careienii care nu îi împărtăşesc ideile şi campaniile cel puţin denigratoare, ca să mă exprim totuşi elegant. De aici până la a-i face “oripilaţi”, “ipocriţi”, “agitaţi” şi chiar “birjari” nu a fost decât un pas. Pas pe care Daniela Ciută l-a făcut imediat.

daniela

Am remarcat cu deosebită plăcere că numărul careienilor care mai pun botul la dezinformările bloggeriţei Daniela Ciută, promovate prin intermediul blogul familial, scade într-un ritm accelerat în ultima vreme. Am remarcat cu şi mai mare plăcere că locuitorii municipiului Carei încep să ia atitudine împotriva bloggeriţei. Deja sunt atât de sătui de stitlul Danielei Ciută încât îi şi răspund pe Facebook, cu identitate asumată. Spre ghinionul bloggeriţei, pe Facebook nu e ca şi pe site-ul Buletin de Carei. Aici nu îţi mai poţi comenta propriile scrieri sub tot felul de pseudonime compuse din câteva litere. Iar dacă ştergi comentariile utilizatorilor reali, rişti să rămâi singur cuc pe reţeaua de socializare. Rămâi doar pe site cu cititorii din Bacău şi asta e de rău.

bula-de-carei
Pusă în faţa realităţii crude, Daniela Ciută s-a supărat ca bloggeriţa deşteaptă pe sat. Aşa că a scris o adevărată epistolă postată pe site-ul Buletin de Carei, intitulată pompos “Corul oripilaţilor sau Atacuri la persoană pentru ascunderea abuzurilor”, în care i-a înfierat cu mânie proletară pe careienii care au îndrăznit să o contrazică. Mai precis să-şi spună propriul punct de vedere vizavi de activitatea ei aşa-zis jurnalistică.
După cum era de aşteptat, vina aparţine “presei de casă din primărie”. Nu intru în polemică cu distinsa bloggeriţă, dar şi eu aş putea-o cataloga drept “presa de aşternut a consilierului Ilie Ciută”. Mi se pare atât de penibil ca o bloggeriţă care îşi ridică în slăvi soţiorul, cu care împarte livingul, dormitorul şi toaleta, ca să nu spun buda, în acelaşi timp făcându-i troacă de porci adversarii, să ţină altora lecţii de moralitate şi de deontologie. De fapt, de la Daniela Ciută la ce altceva am putea să ne aşteptăm?
Mi s-a părut însă şi mai penibil modul în care şi-a permis să-i jignească pe careienii care nu îi împărtăşesc ideile şi campaniile denigratoare, ca să nu folosesc alţi termeni mult mai duri. Este revoltător să-i cataloghezi drept “oripilaţi”, “ignoranţi”, “ipocriţi”, “agitaţi” şi “birjari”. Să nici nu mai pomenim de expresii precum “Sunteți chiar incapabili să înțelegeţi”, “Nu vă mai zbateţi să răcniţi unul către altul ce deştepţi sunteţi voi”, “înjurând ca birjarii” şi altele de acest gen. Însă cea mai tare este următoarea afirmaţie: “Actele vorbesc nu bârfele de la comentarii”. Chiar Daniela Ciută s-a trezit să vorbească de funie în casa spânzuratului. Adică tocmai cea care a permis postarea a sute, dacă nu chiar a mii de comentarii pe site-ul Buletin de Carei, în care adversarii familiei Ciută au fost făcuţi tot timpul troacă de porci.
Nici măcar un blogger cu pretenţii de jurnalist consacrat nu ar avea voie să folosească un astfel de limbaj de maidan. De fapt, chiar “pestilenţial”, ca să parafrazez o autointitulată jurnalistă în viaţă. Cu atât mai puţin atunci când e vorba de cei cărora, cel puţin teroretic, li se adresează prin intermediul Buletinului de Carei. Stimaţi careieni, nu aveţi decât să citiţi în continuare şi cu plăcere masochistă blogul în care sunteţi jigniţi ca la uşa cortului de către bloggeriţa care susţine că vă informează “cu documente”. Oare ce documente o fi stat la baza acestor jigniri? Greu de răspuns. În rest, no comment!
Szasz Lorand

bula-de-carei1
P.S. Stimată bloggeriţă Daniela Ciută, recent aţi susţinut că nu prea aveţi legături cu site-ul Napocanews, cel suspectat că distribuie ştiri false. Cu toate acestea, am avut supriza să citesc pe acest site un articol preluat din Buletin de Carei, intitulat pompos “Primăria Carei, condusă de UDMR, definitivează planul de împădurire pentru ascunderea simbolului românesc Monumentul Ostaşului Român”, la finalul căruia este indicată clar sursa: Buletin de Carei. Deci, legătura dintre Napocanews, un site suspectat că distribuie ştiri false, şi Buletin de Carei, un site care îşi jigneşte citorii, există şi este cât se poate de funcţională. Cine se aseamănă se adună!