Asociația Werdnig Hoffman (membră în Alianța Națională pentru Boli Rare din România), Direcția de Cultură Carei și Direcția Publică de Asistență Socială Carei organizează în data de 28 februarie 2017, cu ocazia Zilei Internaționale a Bolilor Rare, un workshop intitulat “Cum e să fii diferit?” eveniment în cadrul căruia membrii asociației, precum și invitați din sfera publică din Carei, vor purta discuții libere.

boli-rare-2017

Manifestarea va avea loc la sediul asociației din cadrul Centrului Social, marți, de la ora 12.15. “Organizatorii vă așteaptă cu drag!”, se arată într-un comunicat de presă transmis portalului Opinie de Carei.
Ziua Bolilor Rare 2017 are ca tema și slogan: “Cercetare medicală – Prin cercetare medicală, posibilităţile sunt nelimitate!”.
2017 marchează cel de-al 10-lea an consecutiv în care comunitatea internațională a bolilor rare sărbătorește ziua bolilor rare. Pe plan international, evenimentul este organizat de către EURORDIS (European Rare Diseseases), pe plan naşional campania e susţinută de către ANBRaRo (Alianţa Naţională pentru Boli Rare din România), iar pe plan local, în Carei, această zi este marcată printr-un workshop, intitulat “Cum e să fii diferit?”, organizat de către Asociaţia Werdnig Hoffman.
Pe 28 februarie 2017, familiile persoanelor cu boli rare sau persoanele afectate de o boală rară, organizațiile de pacienți, politicieni, asistenții personali, personalul medical, cercetătorii și industria farmaceutică se vor alia în semn de solidaritate pentru a sensibiliza comunitatea cu privire la bolile rare.