În ultima perioadă, am încercat să nu mai scriu de autointitulata jurnalistă Daniela Ciută, cea care a reușit incredibila performanță de a scrie articole ”obiective” despre soțul său, cu care împarte bucătăria, dormitorul și toaleta. Numai că Daniela Ciută nu vrea să îmi dea pace. Așa că am scris un articol despre legătura dintre Buletin de Carei și site-ul Napocanews, suspectat că distribuie știri false. Daniela Ciută mi-a trimis un drept la replică, pe care am refuzat să-l public întrucât mă jignește în continuare și nu se referă la fondul problemei. I-am trimis și un scurt mesaj. După cum era de așteptat, bloggerul Daniela Ciută a publicat dreptul la replică pe Buletin de Carei, dar nu a mai postat și mesajul meu, pe care îl redau integral în continuare.

daniela

Acest drept la replică nu va fi publicat pe portalul Opinie de Carei întrucât în articolul la care faceți referire se arată legătura dvs cu Napocanews, conform datelor postate pe site-ul dvs. Nu trebuie să vă fie deloc rușine că aveți legătura cu un astfel de site, suspectat ca răspândește știri false, și găzduiți un link activ către acesta. Apropo de falsuri, din câte știu eu, una din acuzațiile lui Megyeri Tamas Robert este ca ați publicat date false despre contractul său în privința sumelor. Nu degeaba a trebuit să ștergeți nu numai comentariile jignitoare, ci și o serie de articole conținând astfel de informații „adevărate”. Sincer să fiu, nu mă deranjează absolut deloc dezinformările dvs, cititorii sunt cei care trebuie să facă diferența. Mă refer la cititorii din Carei și din împrejurimi, nu la cei din Bacău sau din alte zone ale țării. Opinie de Carei nu va recurge la artificii penibile doar pentru a-și crește ireal traficul. Din câte mai știu, Judecătoria Carei a aprobat chiar ieri (în 15 februarie – n.r.) executarea silită a firmei Diverti Media SRL. Probabil pentru faptul că nu v-ați onorat obligațiile stabilite de o sentință definitivă și irevocabilă. Remarc cu deosebită plăcere că nici măcar nu vă mai pretindeți jurnalistă, probabil ca urmare a faptului că nu ați reușit să dovediți această calitate cu vreun act oficial în instanță.
În încheiere, ca de la jurnalist la blogger, vă rog frumos să nu îmi mai trimiteți drepturi la replică atâta timp cât mâ atacați în continuare în articolele dvs agramate, lipsite de orice stil jurnalistic și permiteți în continuare postarea de comentarii jignitoare la adresa mea. Dupa stil, am indicii rezonabile să cred că majoritatea acelor comentarii vă aparțin. Vă asigur că toate aceste articole și comentarii vor constitui obiectul unui nou proces. Până la urmă tot o să vă săturați să mai folosiți astfel de metode care nu fac cinste nici măcar unui blogger de talia dvs.
Szasz Lorand