În cursul zilei de ieri, polițiștii de proximitate sătmăreni au desfășurat activități conform Planului teritorial comun de acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar de pe raza judeţului Satu Mare.

chiulangii
Activitățile vizează asigurarea climatului de ordine şi siguranţă în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, atât prin aplicarea cu fermitate a prevederilor legale în vigoare, cât şi prin realizarea unor programe parteneriale cu instituţiile şcolare ori organizaţii cu atribuţii în domeniu.
În intervalul orar 10.00-12.00 al zilei de ieri, ca urmare a verificării zonele adiacente școlilor din municipiul Satu Mare, polițiștii au identificat 11 elevi, care erau prezenți în alte locuri decât la cursuri. Conducerile unităților școlare de care aparțin elevii în cauză, au fost înștiințate pentru a lua măsuri în conformitate cu regulamentele interioare.