Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Petea au descoperit peste 60 kg tutun de narghilea, ascunse și nedeclarate, într-un autovehicul marca Mercedes Sprinter, se arată într-un comunicat de presă transmis portalului Opinie de Carei.

tutun
În dimineața zilei de 8.02.a.c. la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, pe sensul de ieșire din țară, s-a prezentat la controlul de frontieră, cetățeanul român Ivan F. în vârstă de 33 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Suceava. Acesta conducea un autovehicul marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Ucraina.
Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunsă și nedeclarată, în compartimentul destinat bagajelor, cantitatea de 61 kg tutun pentru narghilea, nemarcat, pentru care cel in cauza nu avea documente legale.
Întreaga cantitate, în valoare de 9.760 lei, a fost reținută în vederea confiscării de către polițiștii de frontieră.
Pe numele bărbatului a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje fale, peste limita a 1 kg tutun de fumat, iar la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.