În urma unui control de rutină, 1.300 de pachete de țigări au fost descoperite într-un autoturism, iar 84 de pachete într-un magazin universal, se arată în buletinul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare.

tigari
La data de 08.02.2017, la ora 20:40, polițiștii Secției Rurale Tășnad, cu ocazia verificării unui autoturism aflat în parcarea situată la limita dintre judetele Satu Mare și Bihor, pe calea de comunicație Cean – Păgaia, au depistat în portbagajul acestuia 1.300 pachete de țigări, susceptibile a proveni din contrabandă.
Pachetele de țigări, ce nu prezentau banderole de marcaj sau timbru fiscal, fiind de proveniență din Ucraina, au fost ridicate în vederea confiscării, împreună cu suma de 21.000 lei, provenită din comercializarea ilegală de țigarete.
Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un tânăr, de 27 de ani, din Satu Mare, care va fi cercetat penal pentru deținere în afara antrepozitului fiscal a bunurilor accizabile supuse marcării.
Și polițiștii negreșteni, acționând pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu țigări, au depistat cu ocazia unui control efectuat ieri, 08.02.2017, la un magazin universal din localitate, 84 pachete de țigări, fără documente de proveniență, susceptibile a proveni din contrabandă.
Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele administratorului, un bărbat de 48 de ani din Negrești Oaș a fost deschis un dosar penal. Cercetarile continuă.