Un tânăr de 18 ani, bănuit în comiterea mai multor furturi din auto pe raza municipiului Satu Mare, a fost reținut de către polițiștii de investigații criminale pentru 24 de ore, se arată în buletinul de presă al IPJ Satu Mare.

arestat1

În data de 02.02.2017, în urma activităților specifice întreprinse de polițiștii judiciariști din cadrul Secției 1 Poliție Satu Mare cu sprijinul de specialitate al Compartimentului Identificări Judiciare al Serviciului Criminalistic, a fost identificat un tânăr de 18 ani din comuna Brăhășești, județul Galați, cu reședința în Satu Mare, care este bănuit că în noaptea de 30/31.01.2017, ar fi spart geamul portierei unui autoturism parcat pe strada Aurora din municipiu, iar din interior a sustras un telefon mobil și o brichetă metalică cu încărcare USB, cauzând un prejudiciu de 1000 lei.
Din cercetări a rezultat că tânărul ar mai fi comis în perioada decembrie 2016 – ianuarie 2017, alte patru furturi din auto, prin același sistem de operare, toate pe raza cartierului Micro 16. Prejudiciul total estimat se ridică la suma de 3000 lei și a fost recuperat în proporție de 10 %.
Față de cel în cauză s-a dispus continuarea urmării penale și luarea măsurii reținerii în baza ordonanței organelor de cercetare penală, pe o durată de 24 ore, urmând a fi prezentat în data de 03.02.2017 procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, cu propunere de luare a unor măsuri preventive.
Cercetările în cauză continuă atât în vederea administrării de noi probe cât și pentru recuperarea prejudiciului cauzat.