Poliţiştii efectuează controale pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală și de prevenire a fenomenului de contrafacere a produselor. În cursul zilei de ieri, 02.02.2017, polițiști din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice au acţionat în baza unui Plan de acțiune inițiat la nivel local pentru combaterea evaziunii fiscale și prevenirea fenomenului de contrafacere a produselor textile și industriale în orașul Negrești Oaș, respectiv în zona pieței și a complexului comercial din localitate.

politist
În acest context, s-a urmărit modul de respectare a legalității funcționării agenților economici, identificarea și ridicarea produselor suspecte a fi contrafăcute în vederea expertizării și stabilirea modalității de aprovizionare, respectiv identificarea sursei de contrafacere, modul de evidențiere în contabilitate a mărfurilor comercializate, verificarea documentelor primare existente la agenții economici.
În baza neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.500 lei, constând în comercializarea de produse contrafăcute, comercializare de produse fără documente de proveniență și schimb ilegal de valută. Ca și măsură complementară, s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a unor bunuri diverse în valoare de 2625 lei și a sumei de 75 euro.