În această seară, în faţa Monumentului Ostaşului Român sunt anunţate două proteste împotriva împotriva modificării Codului Penal prin Ordonanţă de Urgenţă de către Guvern. Unul dintre proteste, cel anunţat de jurnalistul careian Ovidiu Doka, de la ora 18.00, este autorizat. Asumându-şi responsabilitatea, Ovidiu Doka le cere participanţilor să protesteze paşnic şi să nu denatureze scopul acestui protest. Pe Facebook a fost lansat un alt apel la proteste, prin care locuitorii municipiului nostru sunt chemaţi în faţa Monumentului Ostaşului Român în acelaşi scop, dar de la ora 19.00.

protest
„În atentia celor care vor să vină astăzi, de la orele 18.00, în faţa Monumentului din Carei ! Acest protest are ca scop solidaritatea noastră faţă de cetăţenii acestei ţări, care au ieşit în stradă zile la rând! Strigăm contra legii amistiei şi contra penalilor! ATENŢIE! CEI CARE NU VOR RESPECTA PROTESTUL PAŞNIC O SĂ FIE EXCLUŞI DIN ARIA MONUMENTULUI! Careiul este un oraş liniştit! Nu aduceţi cu voi obiecte contondente sau arme albe! Nu vă prezentaţi în stare de ebrietate sau sub influenţa altor substanţe! Puteti să vă aduceţi pancarde inscripţionate sau cartoane pe care să scrieţi mesaje contra guvernului actual!”, se arată în apelul postat pe Facebook de jurnalistul Ovidiu Doka.
„Cei care au alte nemulţumiri sunt rugaţi să îşi scoată autorizaţie pentru protest separat!Autorizaţia pentru acest protest este valabilă de la orele 18.00 până la orele 22.00. Dacă într-un moment observ că protestul nu îşi urmăreşte scopul voi încheia acest protest! Cei care o să rămână după încheiere îşi asumă responsabilitatea, conform legilor în vigoare! Vă mulţumesc pentru înţelegere şi vă aştept cu drag de la orele 18.00, să protestăm împreună paşnic şi frumos!”, a mai scris Ovidiu Doka pe Facebook.
Apelul referitor la organizarea celui de-al doilea protest, despre care nu deţinem informaţii că ar fi fost autorizat de către autorităţi, a fost lansat pe Facebook ieri seară de către Marius Bucureştean, fratele fostului consilier local Adrian Bucureştean.