În cursul zilei de ieri, 31 ianuarie 2017, în jurul orei 12.25, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la acoperişul unei case de locuit din localitatea Urziceni Pădure. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Carei, care au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, acţionând pentru limitarea şi lichidarea incendiului în colaborare cu SVSU Urziceni.

pompieri
Ajunşi la locul intervenţiei pompierii au constatat că ardea coşul de fum şi acoperişul casei, existând pericolul propagării incendiului la întrega casă de locuit.
Au ars: funinginea şi depunerile din interiorul coşului de fum, acoperişul casei pe o suprafaţă aproximativă de 73 m2.
S-au degradat: planşeul imobilului, pe o suprafaţă de circa 50 m2.
Cauza probabilă a incendiului: coş de fum necurăţat.
Pentru evitarea evenimentelor nedorite, recomandăm cetăţenilor care utilizează pentru încălzirea locuinţelor, centrale termice pe lemn, ori mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă lemnul să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor:
verificarea stării de funcţionare a aparatelor şi mijloacelor de încălzire pe lemn;
verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.