Administrația locală careiană a depus spre finanțare trei proiecte din fonduri europene, se arată într-un material postat pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Carei. Alte două proiecte sunt în faza de pregătire în vederea depunerii lor spre finanțare.

carmen egli

Primul proiect se referă la reabilitarea blocurilor turn. Acesta a trecut fără probleme de prima etapă de evaluare, a declarat Carmen Egli, șeful Biroului Proiecte, Programe de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Carei. Al doilea proiect depus vizează amenajarea unui parc în zona Șomoș. Al treilea proiect se referă la obținerea unei finanțări în cadrul Programului Operațional Capacitate Umană (POC) în vederea realizării unei strategii sociale pentru accesarea ulterioară a fondurilor Programului Operațional Regional (POR) pentru grupuri marginalizate și comunități dezavantajate. Valoarea totală a celor trei proiecte depuse este de aproximativ 4,5 milioane de euro.
Alte două proiecte sunt în faza de pregătire în vederea depunerii lor spre finanțare, a adăugat Carmen Egli. Se lucrează la întocmirea documentațiilor pentru un proiect pe situații de urgență în cadrul Programului de colaborare transfrontalieră RO-HU, respectiv la un proiect privind creșterea eficienței energetice în clădirile publice (sedii de instituții, unități de învățământ).
Deși nu s-au lansat încă ghidurile pentru alte axe de finanțare, se lucrează și la alte proiecte, cum ar fi: creșterea eficienței iluminatului public, creșterea mobilității urbane în Carei (amenajare de piste de bicicliști, utilizarea unui transport public pilot cu utilizarea de mijloace de transport ecologice- electrice), respectiv constituirea unui Grup de Acțiune Locală (GAL) în domeniul pescuitului în vederea accesării ulterioare a fondurilor europene, se mai arată în materialul postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.