În data de 24.01.2017, în jurul orei 10.00, Poliția Orașului Tășnad a fost sesizată de către administratorul unei societăți comerciale specializată în exploatarea lemnului cu privire la un furt de lemne din parchetul de exploatare pe care îl deține în pădurea localității Rațiu, informează IPJ Satu Mare.

bustean
La faţa locului s-a deplasat o echipă formată dintr-un polițist de investigaţii criminale şi un criminalist, ambii din cadrul Poliţiei Oraşului Tăşnad, care au constatat faptul că, în perioada 20- 23.01.2017, autori necunoscuţi au sustras doi bușteni specia gorun, care se aflau depozitați în zona indicată de administrator. Valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 1.800 lei, reprezentând cantitatea de 3 metri cubi lemn specia gorun.
În baza probatoriului administrat, polițiștii au reușit identificarea unui bărbat de 30 ani din localitatea Orbău, care, în data de 21.01.2017, s-ar fi deplasat cu tractorul personal, cu care tracta o mașină de împrăștiat îngrășaminte și a sustras cei doi bușteni, după ce în prealabil i-a tăiat cu motoferăstrăul. Prejudiciul nu a fost încă recuperat.
În cauza s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de furt.