Tehnicianul în nutriție și antrenorul careian de TRX Ciprian Oneț a decis să-l sprijine pe micuțul Luca Acălfoaie în lupta împotriva autismului. Antrenorul va dona suma încasată de pe urma abonamentelor de la clasa de TRX în luna martie. Careienii sunt așteptați să participe în număr cât mai mare la antrenamentele ținute de Ciprian Oneț la sala Lady Gym din municipiul Carei.

luca-acalfoaie

”Voi face o cutie cu poza lui Luca în care voi depune banii din abonamentele ce le voi încasa în luna martie. Sper că locuitorii municipiului Carei vor răspunde acestui apel, de a ajuta un copil bolnav, având grijă în același timp de propria lor sănătate. Antrenamentele de TRX au loc miercuri și vineri, de la ora 18.00, la sala Lady Gym din Carei. Prețul unui abonament este de 100 de lei pe lună”, a declarat tehnicianul în nutriție și antrenorul TRX Ciprian Oneț.
În vârstă de numai șase ani, Luca Acălfoaie are nevoie de sprijinul careienilor pentru a putea trăi o viață normală. În urmă cu trei ani, copilul a fost diagnosticat cu tulburare de spectru autist. Un tratament început în mai 2016 la Baia Mare i-ar putea reduce autismului până la 80-90%. Însă acest tratament este foarte costisitor și trebuie urmat timp de trei ani, lucru care depășește posibilitățile materiale ale familiei Acălfoaie.
Cel mai nou și mai tentant program adoptat de catre fitness-ul românesc îl reprezintă TRX Suspension Training. Concret, TRX s-ar traduce precum „Total Rezistance eXercise”, iar principiul Suspension Training este simplu: exercițiile se desfășoară cu ajutorul a două benzi și greutatea propriului corp. Tocmai acest ultim aspect reprezintă „ingredientul care atrage” și, totodată, uimește. Cine ar fi crezut ca se pot obtine rezultate impresionante prin practicarea unui exercițiu aparent banal?!
Conceptul de TRX Suspension Training are la bază modalitățile de antrenament utilizate de Randy Hetrik (fondatorul „Fitness Anywhere”) și colegii săi din trupele Navy Seal. Aceștia, neavând condiții clasice de antrenament- dat fiind faptul că se aflau aproape tot timpul în misiune, au căutat alternative care să le permită să-și păstreze și să-și antreneze forma fizică.