Interviu cu Mircea Podoba, antrenor la Clubul Elevilor- TAPO Carei

mircea-podoba
Reporter: – Ce rezultate au obținut anul trecut sportivii antrenați de dumneavoastră pe plan intern?
Mircea Podoba: – În decursul anului 2016, sportivii antrenați de mine au participat la o serie de competiții naționale și internaționale, obținând rezultate bune în raport cu bugetul secției. Sportivul Szilagyi Paul a obținut titlul de vicecampion național la Juniori III, proba de simplu. Sportivele Reitler Eliza și Rad Ayana au fost și ele vicecampioane la proba de dublu Juniori IV, iar Rad Ayana s-a calificat între primele 12 sportive din țară, participând la România Top 12.
Reporter: – Ce rezultate au obținut anul trecut sportivii antrenați de dumneavoastră pe plan internațional?
Mircea Podoba: – Pe plan extern, sportiva Dari Helga, care se antrenează alternativ câte o săptămână la Carei și apoi la Budapesta, pe parcursul anului și în urma rezultatelor bune din Campionatul Ungariei, a fost componentă a Lotului Ungariei, echipă care a participat la Campionatul European din Zagreb (Croația). În Ungaria a fost medaliată atât cu echipa la Juniori II și Juniori I cât și la simplu și dublu, iar la sfârșitul anului a câștigat Top 12 la Juniori II, demonstrându-și din nou valoarea. La seniori, tot Dari Helga, împreună cu echipa, se află pe locul I la sfârșitul turului, având mari șanse să se califice din vară în Superligă. Sportiva Dari Helga a mai câștigat în 2017, cu echipa de cadeți a Ungariei, locul I la Openul de Cadeți și Juniori al Croației, iar în iunie 2016 a fost locul 40 mondial și 23 european în clasamentul Federației Internaționale de Tenis de Masă. Tot la competițiile internaționale, sportivul Szilagyi Paul a avut o evoluție frumoasă, fiind finalist la Malacky (Bratislava), la simplu și la la echipe, locul I la Budapesta, locul 9 la Campionatul European de Mini Cadeți din Strasbourg, calificându-se la Europa Top 16 din Bruxelles, unde a obținut locul 6. Din ianuarie 2017 este component al Centrului Olimpic.

mircea-dari-helga
Antrenorul Mircea Podoba, alături de talentata sportivă Dari Helga

Reporter: – Câți sportivi antrenați de dumneavoastră au ajuns la Centrul Olimpic?
Mircea Podoba: – În decursul carierei mele de antrenor, trei sportivi de la tenis de masă din Carei au fost selectați la Centrul Olimpic. Este vorba de Pink Mark, actualmente antrenor în Londra, Sek (Rus) Kristof și tânărul Szilagyi Paul.

podoba-szilagy-paul
Szilagyi Paul, un alt talent descoperit de antrenorul Mircea Podoba

Reporter: – Cum comentați atacurile venite din partea unor persoane invidioase care vă pun la îndoială activitatea și rezultatele?
Mircea Podoba: – Am auzit că rezultatele de la tenis de masă sunt contestate de unii și alții, fiind comparat cu alte sporturi care au un buget stabil. Eu îi felicit pe toți colegii de la celelalte sporturi (atletism, fotbal, karate, baschet și handbal) pentru tot ceea ce fac și în primul rând pentru că se ocupă de copii, care prin sport pot trăi un mod de viață mai sănătos. În legătură cu tenisul de masă, doresc să vă aduc la cunoștință că în Carei există cea mai frumoasă sală de tenis de masă, având bugetul cel mai mic posibil pentru competiții, adică zero. În vara anului 2016, din 30 iulie până în 9 august, am avut onoarea de a găzdui într-un cantonament echipa de tenis de masă din Nice (Franța) cu un număr de cinci sportivi și un antrenor, care pe parcursul a zece zile au efectuat antrenamente comune. Tot în aceeași perioadă și CSM Zalău a făcut stagiul de pregătire tot la TAPO Carei.

podoba-cantonament
Echipa de tenis de masă din Nise (Franța), în cantonament la Carei

Reporter: – Care credeți că este motivul pentru care unele portaluri refuză să publice rezultatele obținute de elevii dumneavoastră?
Mircea Podoba: – Sunt unele publicații care nu au publicat intenționat rezultatele de la tenis de masă deoarece se presupune că fac reclamă vreunui partid politic, lucru care este total fals. Politica mea este sportul, iar partidul meu sunt copiii de la tenis.
A consemnat Szasz Lorand