Campania de prevenire a violenţei sexuale ,,Iubeşte Inteligent!” a ajuns şi la Carei. Astfel, miercuri, 11 ianuarie 2017, poliţiştii au organizat întâlniri cu elevii claselor a IX-a şi a X-a ai Colegiului Tehnic Iuliu Maniu, informează IPJ Satu Mare.


Cu această ocazie elevii au avut prilejul să afle informaţii despre subiecte adeseori trecute sub tăcere. Despre violenţa sexuală ca parte a violenţei de gen, despre formele acesteia, de la hărţuire sexuală la viol, de la incest la exhibiţionism şi alte manifestări de natură sexuală ce intră sub incidenţa legii, participanţii au învăţat să recunoască violenţa sexuală şi să acţioneze pentru a o preveni, dar şi pentru a-i demasca pe cei care comit astfel de fapte, insistându-se asupra ideii că ruşinea este a agresorului şi nu a victimei. Prezentarea a fost însoţită şi de materiale video, care au ilustrat într-un mod atractiv pentru elevi însemnătatea consimţământului în relaţiile de natură sexuală, dar şi situaţiile în care acest consimţământ nu este valabil.
Întâlnirile au fost susţinute de inspector principal Hrihorişan Felicia din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al IPJ Satu Mare împreună cu agentul şef principal Mărcui Cristian şi comisarul Dindelegan Daniel, ambii poliţişti în cadrul Poliţiei Municipiului Carei.
La activităţi au participat 160 de elevi şi 8 cadre didactice, acestea fiind coordonate din partea unităţii de învăţământ de directorul adjunct, prof. ing. Oprea Dorina.