Astăzi, 12 ianuarie 2017, de la ora 11.00, la sediul Asociației de Pensionari „Castelanii Seniori 2015” a avut loc evenimentul cultural-artistic „Dor de Eminescu”, dedicat Zilei Culturii Naționale. Manifestarea a fost organizată în parteneriat cu Biblioteca Municipală Carei, se arată într-un comunicat de presă transmis portalului Opinie de Carei.


Au participat elevii clasei a II-a A și a IV-a A însoțiți de doamnele învățătoare Elena Sfîra și Elena Lascovici, invitați din partea Asociației de Pensionari au fost Gatner Vasile, președintele asociației, Leitan Maria, secretar, și, alți membrii ai Asociației.
Evenimentul a fost deschis de doamna Maria Leitan care a rostit un emoționant discurs: „Dragi elevi, voi sunteți musafirii noștri. A îmbătrâni este un privilegiu dat de divinitate pentru că, vedeți, nu toți ajung la vârste înaintate. Dar noi, care vă putem fi bunici sau rudenii, v-am netezit drumul în viață, de aceea trebuie să ne asigurați întreaga voastră prețuire. Noi suntem sprijinul vostru solid și nu cerem mult, nu cerem decât să ne prețuiți.”
A urmat apoi o prezentare a biografiei poetului Mihai Eminescu realizată de doamna Corina Nuna, bibliotecar-șef secție la Biblioteca Municipală Carei. Despre lirica poetului a spus câteva cuvinte doamna Irina Mastan educatoare și membră a asociației.
Chiar dacă sunt mici ca vârstă, elevii s-au dovedit cunoscători ai poeziei eminesciene pusă în acorduri muzicale și au cântat „O rămâi”, ,,La steaua” și Pe lângă plopii fără soț”.
Evenimentul s-a constituit un arc peste timp în care două generații au cântat și au recitat din creația poetică a celui care este considerat poetul nostru național, Mihai Eminescu.