Pentru că distinsa jurnalistă Daniela Ciută nu este niciodată mulţumită de ceea ce alţii scriu despre şedinţele Consiliului Local Carei, îndrăznesc să înaintez o propunere pe care o consider destul de interesantă. La şedinţele viitoare să participe doar consilierul local Ilie Ciută, alături de consacrata jurnalistă Daniela Ciută, cu care alesul local împarte bucătăria, livingul, baia şi dormitorul.

opinie

Astfel, consacrata jurnalistă Daniela Ciută nu va mai ajunge în situaţia ingrată de a relata cu atâta aplomb doar despre intervenţiile soţului, ales consilier local. De parcă ceilalţi consilieri nici n-ar fi prezenţi la şedinţă. Mă mir că jurnalista în cauză nu îşi dă seama cât este de penibil să scrii atât de laudativ de cel cu care împarţi dormitorul, să publici stenogramele integrale ale intervenţiilor sale. Dacă ai răbdarea necesară să citeşti aceste osanale, ajungi la concluzia că doar Ilie Ciută este frumos şi deştept, în timp ce toţi ceilalţi 18 consilieri locali sunt urâţi şi proşti. Mare noroc avem cu toţii că Ilie Ciută a ajuns din nou consilier local!
Tocmai din acest motiv, ar trebui ca la şedinţele de Consiliu Local să participe doar consilierul Ciută, iar din partea presei doar soţia sa. Ar vorbi doar el, iar Daniela Ciută ar putea scrie adevărate romane despre intervenţiile sale de-a dreptul providenţiale. Astfel, nici eu şi nici alţi colegi de breaslă nu am mai fi criticaţi de către consacrata jurnalistă Daniela Ciută că nu am scris cum şi-ar fi dorit despre luările de poziţie ale soţului său. Atunci totul ar fi perfect pentru respectivul cuplu, care îmbină perfect jurnalismul cu politica şi cu administraţia locală.
Deşi mă tot atacă cu faptul că sunt finul primarului, Daniela Ciută se fereşte să semneze materialele în care scrie de soţul său, deşi toată lumea ştie că respectivele articole îi aparţin. Ceea ce pentru mine ar fi ilegal şi imoral, pentru consacrata jurnalistă este perfect normal. Am tot căutat în ultima perioadă să văd dacă mai există situaţii asemănătoare în ţară sau chiar peste hotare. Însă n-am găsit nicăieri ca o jurnalistă să scrie despre soţul său, în calitate de politician sau de ales local. Orice cod deontologic interzice asemenea situaţii, catalogându-le sub forma conflictului de interese. Este anormal să scrii despre rudele tale de gradul I, adică părinţi, soţ sau soţie, fraţi şi copii. Dar ceea ce în alte locuri este nu numai anormal, ci chiar imoral, în cazul familiei Ciută din Carei este perfect normal.
Szasz Lorand
P.S. Aştept obişnuitele comentarii jignitoare pe portalul Buletin de Carei. Comentarii despre care Daniela Ciută susţine că nu poartă nicio răspundere juridică. Vom trăi şi vom vedea.