Nimeni n-a murit din cauza hipotermiei în judeţul Satu Mare. Cursurile şcolare, suspendate la Călineşti şi Lechinţa

Sub coordonarea prefectului judeţului Satu Mare, Radu Bud, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare s-au întrunit marţi, 10 ianuarie 2017, de la ora 16,00 în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ pentru a participa la videoconferinţa organizată la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Şedinţa cu rol operativ privind gestionarea efectelor fenomenelor meteorologice a fost condusă de către ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, informează Instituţia Prefectului Satu Mare.

prefectura
În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare, desfăşurată cu câteva minute înainte de videoconferinţă, membrii acestuia au adoptat Hotărârea nr.1 din 10.01.2017 privind suspendarea cursurilor școlare la Școala Gimnazială Călinești Oaș și la Școala Primară Lechința, comuna Călinești Oaș, (în perioada 11-13 ianuarie 2017) din cauza unor defecțiuni tehnice la sistemele de încălzire din clădirile în care funcţionează aceste unităţi de învăţământ, în urma scăderii accentuate a temperaturilor din ultima perioadă. Recuperarea cursurilor se va face în zilele de 21-28 ianuarie 2017 pentru zilele de 12-13 ianuarie 2017, iar ziua de 11 ianuarie 2017 se va recupera pe parcursul săptămânii 16-20 ianuarie 2017. De asemenea, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, prin directorul executiv Marius Meghişan a informat privind situaţia cazurilor de deces din ultima perioadă, menţionând că situaţiile vehiculate în mass-media nu au fost confirmate ca şi decese survenite în urma unor hipotermii.
Instituţia Prefectului-Judeţul Satu Mare monitorizează împreună cu celelalte instituţii judeţene din Ministerul Afacerilor Interne monitorizează în permanenţă situaţiile de urgenţă, iar prioritatea zero este ajutorarea persoanelor aflate în dificultate ca urmare a gerului, prin adăpostirea lor în spaţii încălzite.


Lasă un răspuns