Polițiștii Biroului de Ordine Publică Satu Mare, aflați în serviciul de patrulare pe raza municipiului, au identificat în trafic în data de 06.01.2017, în jurul orei 21.00, pe strada Amațului, o autotutilitară care transporta material lemnos, informează IPJ Satu Mare.

lemne

La controlul efectuat, s-a constatat că cel de la volan, un tânăr de 19 ani, din localitatea Săbișa, județul Maramureș, nu deținea documentele prevăzute de lege pentru marfa transportată.
Astfel, în temeiul legii 171/2010, tânărul a fost sancționat cu amendă de 5.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus ridicarea în vederea confiscării atât a materialului lemons transportat, cât și a autoutilitarei cu care s-a efectuat transportul ilegal.
Tot în data de 09.01.2017 , în jurul orei 11.00, polițiști din cadrul Posturilor de Poliție Vetiș și Doba au surprins în flagrant doi bărbați, în pădurea de pe raza comunei Vetiș, în timp ce tăiau ilegal și încărcau fără drept într-un atelaj hipo, material lemnos de esență stejar. Cei doi bărbați, unul de 31 de ani, din localitatea Gelu iar celălalt de 30 de ani, din Sătmărel, au fost sancționați cu amendă, în valoare totală de 3.000 de lei, iar materialul lemons, atelajul hipo și un fierăstrău mecanic au fost ridicate în vederea confiscării.