Centrul Cultural al Municipiului Carei în colaborare cu Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” organizează cea de-a unsprezecea ediție a concursului regional de recitări „Mihai Eminescu” în 27 ianuarie 2017, la Centrul Cultural Carei, în Sala „Deák Endre”.

eminescu
Concursul se va desfășura conform următorului program:
-ora 13.00 Clasele V-VIII, Limba română
-ora 14.30 Clasele IX-XII, Limba română
-ora 15.15 Decernarea premiilor la concursul de desene și grafică cu tematica creațiilor eminesciene
-ora 15.30 Clasele V-VIII, Eminescu în altă limbă
-ora 16.00 Clasele IX-XII, Eminescu în altă limbă
Ediția din acest an se desfășoară pe două categorii distincte: ciclul gimnazial și ciclul liceal. O şcoală poate înscrie maximum 5 elevi într-o categorie. Aceștia vor avea dreptul să recite o singură poezie, pe care o pot și citi.
Concurenții se pot înscrie și pentru secțiunea Eminescu în altă limbă (maghiară și germană).
Premiile, la fel ca în anii precedenți, vor consta în diplome și cărți.
Concursul se adresează oricărei instituții școlare, nu doar celor din municipiul Carei.
Termenul limită de înscriere este 25 ianuarie 2017, ora 15.00. Înscrierea se face personal la Centrul Cultural Carei (lângă teatru) de luni până vineri, între ora 10.00 și ora 15.00 sau pe email la adresa: culturacarei@yahoo.com cu specificarea: pentru Concursul Eminescu.
De asemenea, Centrul Cultural al Municipiului Carei în colaborare cu Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” organizează cea de-a treia ediție a concursului de desene și grafică având ca temă: simboluri și motive din creația eminesciană.
Concursul se desfășoară pe două categorii: clasele V-VIII și clasele IX-XII.
Desenele vor fi realizate pe foi A3 (bloc mare de desen), având trecute la subsol numele, instituția de învățământ, clasa, numele profesorului coordonator și titlul lucrării.
Un elev poate participa în concurs cu o lucrare. Concursul se adresează oricărei instituții școlare, nu doar celor din municipiul Carei.
Lucrările se vor depune la Castelul Károlyi (biroul 26), de luni până vineri între orele 10-15, până în data de 25 ianuarie 2017, ora 15.00. Desenele vor fi expuse în cadrul unei expoziții în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi în perioada 1 – 9 februarie.
Premierea elevilor va avea loc, vineri, 27 ianuarie 2017, de la ora 15.15, la Centrul Cultural Carei, în Sala „Deák Endre” în cadrul concursului regional de recitări „Mihai Eminescu”. Premiile vor consta în cărți și diplome.