Interviu cu primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs

kovacs3
Reporter: – Cum comentați rezultatele alegerilor parlamentare?
Eugen Kovacs: – Consider că rezultatele alegerilor parlamentare erau previzibile. După părerea mea, PSD a obținut un rezultat peste așteptări, în timp ce PNL sub așteptări. Mă bucur pentru rezultatele obținute de UDMR. La aceste rezultate a contat mult și susținerea acordată UDMR de către premierul Ungariei, Orban Viktor.
Reporter: – Cum apreciați rezultatele obținute la nivelul Careiului de UDMR, PSD și PNL?
Eugen Kovacs: – Și la nivelul municipiului Carei, UDMR a avut rezultate foarte bune, dar PSD a avut peste așteptări. Niciodată în Carei nu s-a întâmplat ca PSD să ia dublu față de PNL. Rezulttatele au fost influențate și de trendul național.
Reporter: – Cum comentați decizia UDMR de a sprijini guvernarea PSD?
Eugen Kovacs: – După părerea mea, UDMR a procedat corect când a decis să sprijine un Guvern PSD în Parlament, încheind o înțelegere pentru o jumătate de an în acest sens. UDMR a procedat corect că nu a intrat la guvernare, nici nu era cazul. După ce trece o jumătate de an, UDMR poate cântări situația: ori nu mai sprijină PSD, ori îl sprijină în continuare, având chiar posibilitatea de a intra la guvernare.
Reporter: – Cum apreciați situația politică la nivelul județului Satu Mare?
Eugen Kovacs: – Ar fi o problemă pe care aș vrea să o supun atenției UDMR Satu Mare. Trebuie să înțelegem că PSD este la putere. Astfel, un post de vicepreședinte al Consiliului Județean trebuie dat social-democraților. N-ar fi rău ca UDMR să dea PSD și un post de viceprimar la nivelul municipiului Satu Mare.
A consemnat Szasz Lorand