Senatorul PSD Gabriel Leş este propunerea pentru ministru al Apărării în Guvernul Grindeanu. Gabriel Leş a fost secretar pentru armamente din octombrie 2015, numit de fostul premier Victor Ponta, dar păstrat şi în Guvernul Ciolos. Leş, fost viceprimar şi director APIA Satu Mare, este licenţiat în economie, dar a făcut şi cursuri la Colegiul Naţional de Apărare.

 

gabriel-les

Gabriel Leş (40 de ani) este secretarul de stat pentru armamente în MApN şi conduce Departamentul pentru Armamente, structura ce se ocupă de înzestrarea forţelor armate. Leş a fost numit în această funcţie de către Victor Ponta la propunerea lui Mircea Duşa, fost ministru al Apărării, în octombrie 2015. După căderea Guvernului Ponta, Leş a fost păstrat ca secretar de stat în MApN şi în Guvernul Cioloş.
În vârstă de 40 de ani, Gabriel Leş a deţinut mai multe funcţii publice până în pezent: consilier local, viceprimar al municipiului Satu Mare, subprefect, director executiv al APIA Satu Mare şi secretar de stat în Ministerul Apărării.