În acest an, portalul Opinie de Carei nu a realizat un nou sondaj pentru desemnarea Careianului Anului 2016. În schimb, a realizat un top al Comedianţilor Anului 2016, în care i-a inclus pe cei care, voluntar sau involuntar, au reuşit să mai descreţească frunţile cititorilor în cursul anului care tocmai se încheie.

comediantii
Premiul „Mopul abraziv” se acordă fostului preşedinte al PNL Carei, încă consilierul Ilie Ciută, cel care şi-a făcut un titlu de glorie din candidatura sa la funcţia de primar al municipiului. Acesta s-a lăudat că după alegerile locale va merge la Primărie ca să facă curăţenie. I s-a şi pregătit un mop mai abraziv, numai bun să îndepărteze cele mai frecvente 99 de pete de murdărie. Spre ghinionul său, Ciută a pierdut alegerile într-un mod ruşinos şi dezastruos, obţinând de cinci ori mai puţine voturi decât primarul Kovacs. Pentru aceeaşi „performanţă” a pierdut apoi şi funcţia de preşedinte al PNL Carei. Drept consolare pentru că nu a ajuns să facă curăţenie la Primărie, Opinie de Carei îi acordă cel mai important premiu din acest an, respectiv „Mopul abraziv”. Cu acest mop poate să se antreneze, făcând curăţenie la domiciliul său, în ideea că va încerca din nou să ajungă primar al Careiului în 2020. Baftă, Ilie Ciută!
Premiul „Şoptitorul imbecil” se acordă artistului Andrei Păunescu pentru memorabilul său live pe Facebook, în care a povestit tuturor tăntălăilor dispuşi să-l mai asculte că în oraşul nostru limba română nu se poate vorbi decât în şoaptă. Un premiu foarte meritat, pe care am fi dorit să i-l înmânăm personal. Însă avem o presimţire că, după intervenţia imbecilă şi nedocumentată, Andrei Păunescu nu va reveni degrabă în Carei. Îi sugerăm să împartă acest premiu cu cel sau mai degrabă cu cea care l-a dezinformat într-un asemenea hal, încât a ajuns să pară un amărât de papagal. La mulţi ani cu voce tare, din Carei, din depăratare, stimate Andrei Păunescu!
Premiul „Dezinformare cu premeditare” se acordă jurnaliştilor tabloidului britanic „The Sun”. Profitând de naivitatea a doi careieni, care şi-au pus la bătaie inclusiv copiii, jurnaliştii englezi au inventat un adevărat basm cu copilaşi care sunt trataţi drept sclavi, fiind obligaţi să asambleze jucărioare pentru ouăle Kinder câte 13-14 ore pe zi pentru a putea supravieţui. Datorită acestor minciuni, Careiul a devenit celebru nu doar pe plan naţional, ci chiar internaţional. Ruşinică, ruşinică!
Pentru că tot vorbim despre presă, premiul special intitulat „Daniela e aici?” se acordă portalului Buletin de Carei, care încearcă de ani de zile să ne spele creierele, mai rău ca Antenele. Să trăiască presa profesionistă, liberă, dar totuşi dependentă! Cu soţ sau fără soţ?
N.R. Sperăm că cei pe care i-am premiat deloc nu s-au supărat. Le urăm un sincer „La mulţi ani!”, în speranţa că anul viitor, prin atitudinile lor, nu se vor mai face de râsul tuturor.