La data de 29 decembrie 2016, polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase ai Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat controale la șase societăți comerciale autorizate să efectueze operațiuni cu articole pirotehnice din categoria I de pe raza județului Satu Mare.

artificii
Cu ocazia verificărilor, a fost depistată o tânără, de de 24 ani, din Satu Mare, administrator al unei societăți comerciale, care la punctul de lucru din Negrești Oaș ar fi deținut și comercializat articole pirotehnice din cat. II – IV, destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.
Articolele pirotehnice în cauză, constând în 4 baterii de artificii a câte 25 de focuri și 18 baterii de artificii a câte 7 focuri, toate din categoria F II, au fost ridicate în vederea confiscării.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiuni de comercializare către publicul larg de articole pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37 lit. c, din Lg. 126/1995, privin regimul materiilor explozive.