În cursul zilei de ieri, 21 decembrie 2016, în jurul orei 17:48, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Someş” al judeţului Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească situată în municipiul Carei, informează ISU Satu Mare.

pompier

Imediat, la locul solicitării, au fost alocate două echipaje de stingere cu apă şi spumă cu 2 autospeciale şi un echipaj S.M.U.R.D. din cadrul Secţiei de Pompieri Carei, sub conducerea comandantul secţiei, locotenent- colonelul Dumitru Mateş. La faţa locului s-a deplasat şi împuternicit prim adjunctul inspectorului şef, locotenent- colonelul Ganea Constantin care a preluat comanda intervenției.
În momentul sosirii echipajelor, flăcările se manifestau violent la magazia de lemne anexată gospodăriei şi la terasa casei, existând pericolul extinderii acestora la întreaga locuinţă.
În urma incendiului, au ars aproximativ 300 kg de lemne pentru foc, materiale textile (haine), elemente de mobilier depozitate în magazie şi circa 20 m2 de material lemnos aparţinând terasei imobilului.
Ca urmare a acestui eveniment nefericit, s-au produs, desigur, pierderi materiale, însă datorită intervenţiei prompte şi profesioniste a pompierilor, s-a reuşit salvarea casei.
Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de jarul căzut dintr-o sobă metalică amplasată în magazie peste materialele combustibile (hârtie, carton, haine) depozitate în apropierea acesteia .
Din fericire, nu au fost victime.