În urma unor activități specifice desfășurate, polițiștii sătmăreni au descoperit 7.020 de țigarete susceptibile a proveni din contrabadă. În noaptea de 18 spre 19 decembrie 2016, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare s-au sesizat despre faptul că într-un autoturism parcat în zona Pieței de Alimente nr. 1 s-ar afla țigări provenite din activități de contrabandă, informează IPJ Satu Mare.


Desfășurând activități specifice în astfel de situații, polițiștii judiciariști au reușit în cursul zilei de ieri identificarea deținătorului autoturismului în persoana unui bărbat, de 50 de ani, din Satu Mare. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii au decoperit 351 pachete de țigări, de diferite mărci, susceptibile a proveni din contrabandă.
Pachetele de țigări, ce nu prezentau banderole de marcaj sau timbru fiscal, de proveniență Ucraina, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.