În cursul zilei de astăzi, 5 decembrie 2016, în jurul orei 16:42, pompierii militari sătmăreni au fost anunţați despre izbucnirea unui incendiu la o magazie de depozitare a materialelor textile, situată în localitatea Satu Mare, se arată într-un comunicat de presă al ISU Satu Mare transmis portalului Opinie de Carei.


Imediat, la locul solicitării au fost alocate două echipaje de intervenție ale Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, cu autospeciale de lucru cu apă și spumă și un echipaj SMURD.
Din fericire, nu au fost victime, însă intervenția a fost îngreunată de o cantitate mare de fum dens și toxic, rezultat în urma arderii materialelor textile din interiorul încăperii, pompierii militari reușind să se apropie de focarele incendiului doar cu ajutorul aparatelor de respirat cu aer comprimat.
În urma incendiului au ars diferite materiale textile şi articole vestimentare de reprezentare scenică şi s-au degradat pereţii magaziei şi o uşă.
Incendiul a fost, cel mai probabil, provocat de un scurtcircuit electric cauzat de un cablu, conductor electric defect ori cu izolaţia deteriorată.