Doi conducători auto, unul din Negreşti Oaş, iar celălalt din Satu Mare, au fost depistați la volan sub influența alcoolului, după ce au fost implicați în accidente rutiere soldate cu pagube materiale, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare.

Etilotest

La data de 03.12.2016, ora 21.20, polițiștii rutieri negreșteni au intervenit la soluționarea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, în care au fost implicate trei autoturisme.
Concret, o conducătoare auto, de 31 ani, din Negreşti Oaş, nu s-a asigurat înainte de a executa manevra de a ieşi dintr-o parcare în marșarier și a fost acroşată de un autoturism Dacia Logan, condus de un bărbat, de 51 ani, domiciliat Ploieşti, cu reședința în Negreşti Oaş și proiectată într-un alt autoturism parcat regulamentar.
În urma testării alcoolscop a celor implicați în eveniment, a rezultat că cel de la volanul Daciei Logan consumase băuturi alcoolice înainte de a conduce, întrucât aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,02 mg./l alcool pur în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal.
Și pe strada Balta Blondă din municipiul Satu Mare a avut loc în cursul zilei de ieri un eveniment rutier, în care un conducător auto, de 52 de ani, din Satu Mare, conducând autoturismul proprietate privată, a intrat în coliziune cu un alt autoturism parcat regulamentar în afara părții carosabile.
În acest caz aparatul etilotest a indicat pentru cel de la volan o valoare de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean Satu Mare unde a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Extinzând verificările, polițiștii au constatat și că acesta avea dreptul de a conduce vehicule suspendat, motiv pentru care la infracțiunea de refuz de prelevare de mostre biologice, i se va adăuga și cea de conducere fără permis.