Sala Teatrului Municipal din Carei s-a umplut până la refuz joi, 1 Decembrie 2016, la spectacolul folcloric dedicat Zilei Naţionale a României, se arată într-un comunicat de presă transmis de către Direcţia de Cultură portalului Opinie de Carei.


În deschiderea programului a evoluat Ansamblul de fluieraşi „Iedera pitici”, de la Şcoala Gimnazială Vasile Lucaciu din Carei, învăţatoare Suth Renata, dirijor Dumitru Iederan. Recitalul copiilor a fost primit cu aplauze şi entuziasm de către cei prezenţi.
Spectacolul a continuat cu recitalul Ansamblului vocal-instrumental Iedera de la Clubul Copiilor și Elevilor Carei, avându-l ca dirijor şi instructor pe acelaşi renumit profesor, Dumitru Iederan, programul tinerilor artişti fiind unul de înaltă ţinută artistică.
Au intrat apoi pe scena dansatorii şi soliştii Ansamblului Ceatăra de la Centru Cultural Carei pregătiţi de prof. Paşca Adrian, care au prezentat publicului un dans de „Maramureş” şi unul de „Codru”, precum şi două cântece patriotice, fiind acompaniaţi pe tot parcursul reprezentaţiei de aplauzele auditoriului.
La finalul manifestării, a urcat pe scenă invitata spectacolului, solista de muzica populară Năstăcuţa Iuga din Baia Mare, alături de taraful ei, care au prezentat împreună un program de colinde autentice din Maramureş. Prestaţia solistei şi a tarafului a fost de înaltă ţinută artistică, atmosfera din sala fiind una deosebită, demnă de un spectacol omagial.
Evenimentul a fost organizat de catre Directia de Cultura a municipiului Carei si Centrul Cultural.