Luni, 28 noiembrie 2016, la Școala Gimnazială Vasile Lucaciu din municipiul Carei a avut loc un moment comemorativ în cinstea marelui patriot Vasile Lucaciu, se arată într-un comunicat de presă transmis portalului Opinie de Carei de către Direcția de Cultură și Turism.


Evenimentul a fost deschis de directorul școlii, prof. Alina Mocanu, după care a luat cuvântul Felician Pop, directorul Muzeului Județean Satu Mare, care a punctat cele mai importante momente din viața lui Vasile Lucaciu. În cadrul manifestării, au recitat poezii elevii Mocan Andrea, Ursan Marcel, Gaspar Larisa și Magyari Adrien, iar eleva Berar Buzura Ștefana a interpretat un cântec popular. În cadrul simpozionului au fost prezentate și date din biografia lui Vasile Lucaciu de către elevul Medvei Edvard.
La finalul manifestării, graficianul Florin Leșcău a donat școlii o lucrare care îl reprezintă pe Vasile Lucaciu.
Evenimentul organizat de către Direcția de cultură a municipiului Carei în colaborare cu Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” Carei, s-a încheiat cu depunere de coroane la bustul lui Vasile Lucaciu din fața instituției de învământ careiene care îi poartă numele. Au depus coroane: conducerea Școlii Gimnaziale Vasile Lucaciu Carei, Direcția de Cultură și Sport Carei, Despărțământul Astra Carei și Muzeul județean Satu Mare.