Consiliul Local Carei s-a reunit azi, 25 noiembrie 2016, în şedinţă ordinară. Ordinea de zi a cuprins zece proiecte de hotărâre plus punctul Diverse. Cel mai important proiect de hotărâre a fost cel privind aprobarea taxelor şi impzitelor locale pentru anul fiscal 2017, se arată într-un material postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.

consiliu

Impozitele şi taxele locale nu vor fi majorate în 2017, rămânând la nivelul din acest an. S-au operat modificări doar în privinţa impozitului pe terenul agricol. Dacă terenurile sunt lăsate în paragină timp de doi ani consecutivi, în al treilea an acesta va fi majorat cu 300%, au decis consilierii locali. La fel ca în fiecare an, persoanele fizice şi juridice care îşi plătesc impozitele în primul trimestru vor beneficia de o bonificaţie de 10%. A rămas neschimbat şi impozitul pe autovehicule.
Pentru iluminatul ornamental de sărbători a fost alocată suma de 65.784 lei. Peste 2.400 de copii şi vârstnici din Carei vor primi din partea administraţiei locale cadouri de Moş Nicolae, în acest scop fiind alocată suma de 35.000 lei. De asemenea, consilierii locali au aprobat suma de 20.000 de lei pentru focurile de artificii de Revelion.