În săptămâna 14- 18 noiembrie 2016, la Şcoala Gimnazială Nr.1 din Carei s-au desfăşurat o serie de activităţi în cadrul Săptămânii Educaţiei Globale, care în acest an a avut tema „Împreună pentru Pace”, se arată într-un material transmis portalului Opinie de Carei.


Astfel, elevii claselor V-VIII au participat la activităţi specifice acestei teme, dintre care amintim: expoziţii de desene, prezentări power-point, eseuri, recitări de poezii despre pace în limbile română, maghiară, germană şi engleză.
Elevii clasei a VIII-a A au interpretat cântecul “Imagine” al celebrului John Lennon. Activităţile s-au încheiat cu momentul artistic susţinut de către elevii clasei a VI -a A, care au prezentat un joc de roluri cu scopul de a evidenţia exemple de bune practici.
Profesorii coordonatori ai activităţilor au fost: consilierul educativ Ana Seleveschi – profesor de limba română, care a îndrumat şi activităţile în limba română, profesoarele Nicoleta Dobran şi Gheorghina Robotin la limba engleza, profesoara Csilla Vaganyik la limba germană şi profesorul Csakai Gedeon la limba maghiară.