În data de 20.11.2016, în jurul orei 05.30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Carei, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere a traficului rutier pe DJ 196 B, la ieșire din localitatea Foieni, au oprit în trafic pentru control un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat de 43 ani, din Foieni, informează IPJ Satu Mare.

Etilotest

În urma testării alcoolscop a conducătorului auto, aparatul etilotest a indicat o concentrație alcoolică de 0.57 mg/l alcool pur în aerul expirat.Totodată în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, bărbatului i-au fost recoltate probe biologice.
Tot la data de 20.11.2016, în jurul orei 20:20, polițiștii Secției de Poliție Rurală Valea Vinului, au depistat în trafic un sătmărean de 42 ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 193 în localitatea Ambud, având o concentrație alcoolică în aerul expirat de 0,76 mg/l.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean Satu Mare unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În ambele cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.