Poliţiştii sătmăreni acționează în această perioadă pentru protejarea fondului forestier precum şi prevenirea şi combaterea faptelor ilicite care se comit în domeniul silvic, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare. În Turț a fost prins un tânăr care conducea, fără să aibă permis, un ansamblu tractor-remorcă încărcat cu lemne pentru care nu avea acte. În plus, tractorul și remorca nu erau înamtriculate. Alți doi hoți de lemne au fost prinși ieri în zona Tășnadului.

lemne

Astfel, la data de 16.11.2016 orele12,00, polițiștii Secției Rurale Gherța Mică, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu în localitatea Turț, au oprit pentru control un ansamblu tractor-remorcă încărcat cu material lemons.
La controlul efectuat, s-a constatat că transportatorul nu deținea asupra sa documente de proveniență și de transport pentru încărcătură. Mai mult decât atât, nici tractorul și nici remorca nu erau înmatriculate sau înscrise în circulație.
În acest context, celui de la volan, un tânăr de 18 ani din Turț, i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat/neînregistrat și tractarea pe drumurile publice a unei remorci neînmatriculate/neînregistrate.
Pentru lipsa documentelor de însoțire prevăzute de lege, tânărul a fost sancționat cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar materialul lemons, în cantitate 5 mc a fost ridicat în vederea confiscării.
Și polițiștii din Tășnad au acționat în cursul zilei de ieri pentru verificarea legalității transportului și comercializării materialului lemons, pe raza de competență.
Astfel, a fost identificat în trafic un conducător auto de 30 de ani din comuna Bobota, județul Sălaj, care transporta cu o autoutilitară 2 mc de material lemons pentru care nu deținea documente de proveniență.
De asemenea, a mai fost identificat un bărbat din comuna Săcășeni, care transporta cu un autovehicul 1,6 mc lemne de foc, fără documente de proveniență.
În ambele situații, cei în cauză au fost sancționați contravențional în baza Legii 171/2010, cu amenda de 3.000 lei. Ca masură complementară, materialul lemons transportat a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie Ocolului Silvic Tășnad.